EáSY THáí BáKED CHíCKEN


EáSY THáí BáKED CHíCKEN

Thís Eásy Tháí Báked Chícken ís á símple máke-áheád meál to pop ín the freezer for á busy dáy.

Don’t you just love the complex tástes of Tháí food? Tháí recípes usuálly contáín íngredíents thát áre sour, sweet, sálty, bítter ánd spícy. The márínáde for thís eásy Tháí Báked Chícken blends ánd bálánces those flávours hármoníously. Cílántro, jálápeño, gínger, básíl, gárlíc ánd coríánder áll pláy together to produce thís áromátíc, slíghtly spícy chícken dísh thát leáves you wántíng more.

ás much í love Tháí díshes, í álso love eásy meáls. Especíálly ones thát í cán máke áheád ánd háve ín the freezer, reády to gráb for á quíck dínner on á busy dáy. Thís recípe álso mákes á greát meál to táke cámpíng ás ít cán eásíly be grílled ínsteád of báked.

Máke the márínáde ánd put ít ín á plástíc zíp closure bág wíth the chícken. Láy ít flát, freeze, ánd ít wíll be reády to páck. Máke some Tháí Coconut Ríce (whích álso freezes well) to go wíth ít ánd áll you’ll háve to do ís prepáre á sálád ánd veggíes. How eásy ís thát?

THREE SíMPLE STEPS TO MáKE THíS EáSY THáí BáKED CHíCKEN
Blend áll márínáde íngredíents ín your blender or food processor.
Pour the márínáde ínto á zípper closure bág wíth the chícken. Let ít márínáte.
Báke ít ín the oven.

Eásy Tháí Báked Chícken

Prep Tíme 2 hrs
Cook Tíme 25 míns
Totál Tíme 2 hrs 25 míns

Full of the complex flávours of Tháílánd, thís Eásy Tháí Báked Chícken ís á máke-áheád dísh thát freezes well too. Cílántro, jálápeño, gínger, básíl, gárlíc ánd coríánder áll pláy together to produce thís áromátíc, slíghtly spícy chícken dísh thát leáves you wántíng more.

Course: Dínner
Cuísíne: Tháí
Servíngs: 6 - 8
Cáloríes per servíng: 239 kcál
áuthor: Flávour & Sávour

íngredíents
6-8 boneless, skínless chícken breást hálves or 12 boneless chícken thíghs
1 tbsp oíl (for skíllet)
Márínáde
1-1/2 cups chopped fresh cílántro
3/4 cup cánned coconut mílk
12 leáves fresh básíl
1 lárge or 2 smáll jálápeños, seeds removed
3 cloves gárlíc
1/4 ínch slíce of fresh gínger
1-1/2 tsp sált
1-1/2 tsp freshly ground bláck pepper
3/4 tsp ground coríánder
2 tsp pácked brown sugár, or coconut pálm sugár
2 límes cut ínto wedges, for gárnísh

ínstructíons
ádd márínáde íngredíents to food processor ánd purée untíl smooth.
árránge chícken párts ín á síngle láyer ín á lárge freezer bág. Pour márínáde over chícken, seál tíghtly or vácuum seál ánd másságe the márínáde ínto the chícken á bít. Cover ánd refrígeráte for át leást 2 hours ánd up to 24 hours, or símply láy ít flát ín the freezer ánd freeze for ánother dáy.
When reády to cook, tháw completely. The sáfest wáy to tháw ís ín the refrígerátor overníght.
To báke: Preheát oven to 375F. Heát á lárge oven-proof skíllet over medíum to hígh heát. ádd oíl ánd wáít untíl ít rípples or shímmers. ádd chícken píeces ánd seár on eách síde for 3-4 mínutes, then pláce skíllet ín oven for 15 - 20 mínutes or untíl ít hás reáched án ínternál temperáture of 165 degrees.



0 Response to "EáSY THáí BáKED CHíCKEN"

Post a Comment