mushroom & cárámelísed oníon polentá bítes
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Mushrooms áre such á versátíle vegetáble ánd á wonderful ínclusíon on your festíve menu, pártículárly for vegetáríáns. They áre delícíous ánd áre just the thíng to sátísfy meát eáters ánd vegetáríáns álíke, ánd á greát párty snáck ídeá. So, when í wás ápproáched by áustrálíán Mushroom Growers to colláboráte wíth them ás párt of theír Summer Mushroom cámpáígn í wás excíted ás í love cookíng wíth mushrooms.
Summer Mushroom díshes cán ránge from delícíous sáláds, bbq recípes or somethíng á líttle more substántíál. They cán be quíck ánd eásy or á líttle more íntrícáte, so ín the spírít of Summer Mushrooms, ánd dáríng to be dífferent, í cáme up wíth á vegetáríán cánápe of Mushroom ánd Cárámelísed Oníon Polentá Bítes. Delícíously críspy fríed polentá topped wíth cárámelísed oníons ánd mushrooms. Honestly, these áre so áddíctíve we struggled not to eát the pláte of mushroom polentá bítes í prepáred to photográph.
The greát thíng ábout these Mushroom ánd Cárámelísed Oníon Polentá Bítes, ápárt from how ámázíngly delícíous ánd áddíctíve they áre, ís you cán prepáre áll of the íngredíents the dáy before ánd símply fry the polentá ánd ássemble on the dáy. Even better, by omíttíng the pármesán cheese ánd replácíng the butter wíth oíl they áre vegán-fríendly, ánd by dustíng the polentá squáres ín more polentá ínsteád of flour they áre gluten free too!
íf you áre lookíng for more mushroom ínspírátíon why not check out the Summer Mushrooms websíte or the Mushroom Wellíngton í cáme up wíth lást tíme í worked wíth áustrálíán Mushroom Growers when í pártícípáted ín the Mushroom Másters whích would be át home ás the centrepíece to your Chrístmás táble.
So tell me, whát vegetáríán cánápes wíll you be servíng thís Chrístmás ánd wíll Mushrooms feáture on your Chrístmás menu?
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Mushroom & Cárámelísed Oníon Polentá Bítes
áuthor Jennífer Schmídt
íngredíents
POLENTá:
2 cups of vegetáble stock
1/2 cup of ínstánt polentá
1/3 cup of gráted pármesán
1 tbsp of butter
1 tsp of sált
CáRáMELíSED ONíONS:
2 lárge oníons peeled ánd chopped
1 tbsp of bálsámíc vínegár
1 tbsp of brown sugár
2 tsp of olíve oíl
sált
THYME MUSHROOMS:
400 g of mushrooms cleáned ánd chopped
1 tsp of fresh thyme leáves
3 tbsp of rose or red wíne
2 tsp of olíve oíl
1 clove lárge of gárlíc mínced
sált to táste
ínstructíons
Stárt by mákíng the polentá. Greáse á bákíng tráy (í used á 30cm x 20cm tráy) ánd set ásíde. Then ín á medíum sáucepán bríng the vegetáble stock ánd butter to the boíl. Gráduálly whísk ín the polentá ánd reduce the heát to medíum low. Contínue whískíng the polentá untíl ít becomes thíck ánd creámy, áround 10 mínutes. Remove from the heát ánd whísk ín the pármesán. Pour the polentá ínto the prepáred tráy ánd cover ánd set ásíde for 15 to 20 mínutes to set.
To máke the cárámelísed oníons, heát á lárge fryíng pán over á medíum low heát ánd ádd the olíve oíl before áddíng the oníons ánd reduce the heát to low. Cook for 10 mínutes before áddíng the bálsámíc ánd brown sugár. Cook for á further 10 mínutes untíl cárámelísed. Set ásíde.
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