Recípe: 90-Second Keto Breád


Recípe: 90-Second Keto Breád

Forget átkíns ánd Páleo — the new low-cárb díet du jour ís cálled keto, ás ín ketogeníc. álthough there áre mány símílárítíes between these díets, á keto díet ís áll ábout restríctíng cárbohydrátes ánd íncreásíng heálthy fáts. The goál ís to force your body's metábolísm ínto ketosís, whích meáns ít burns fát ínsteád of glucose — becáuse wíthout cárbs, glucose ísn't reádíly áváíláble.

But wíthout cárbs, sándwíches áren't áváíláble eíther, ánd íf there's one thíng followers of these díets míss the most, ít's got to be breád. Luckíly, enterprísíng food-lovers followíng á keto díet háve fígured out á work-áround. ít's cálled "90 Second Keto Breád" ánd ít's poppíng up áll over the ínternet. Thínk of ít líke á mug cáke versíon of á bíscuít thát háppens to look á lot líke án Englísh muffín.

Here's how ít works: You whísk án egg wíth á líttle coconut or álmond flour ánd ádd á pínch of sált ánd bákíng powder, oíl, ánd mílk. Záp ít for one mínute ánd 30 seconds ín the mícrowáve ánd you end up wíth á cylíndrícál "loáf" of spongy breád-líke stuff.

Some recípes use coconut flour, whíle some use álmond flour. Others go unápologetícálly ínto bíscuít mode ánd ádd cheese ánd herbs. í tríed them áll.

Fírst í tríed usíng coconut flour only. The bátter wás very thíck ánd pásty ánd the resultíng breád wás very fírm ánd dry, líke á reálly dry bíscuít. ít díd, however, keep íts shápe well ánd toásted up evenly golden-brown ín á skíllet wíth oíl. í thought ábout tryíng ágáín wíth more líquíd, but thát wouldn't solve íts fátál fláw: the strong, overwhelmíng coconut flávor. Even chícken ánd sun-dríed tomáto pesto could bárely cover ít up.

Versíon two wás álmond flour only. Ríght áwáy í could tell the recípe would need some modífícátíons. álmond flour doesn't soák up neárly ás much líquíd ás coconut flour, resultíng ín á very soupy bátter. í ádded two more táblespoons of álmond flour, whích wás double the ámount of coconut flour, ánd ít stíll wásn't neárly ás thíck. áfter íts short stínt ín the mícrowáve, thís breád turned out very moíst, soft, ánd ráther flímsy, but wás pleásántly blánd enough to go wíth ány fíllíng í wánted.

ít just needed á bít more structure, so for tríál number three í splít the dífference, usíng hálf coconut flour ánd hálf álmond flour. There's á reáson they sáy the thírd tíme's á chárm. Thís wás the perfect blend. The breád wás moíst but fírm enough to hold íts shápe, ánd ít dídn't táste líke coconut. áfter thát, í begán experímentíng: házelnut flour worked greát, ánd cheese ánd scállíons ádded greát flávor.

Keto breád certáínly doesn't háve the sátísfyíng chew of wheát breád; íts texture ís á bít more cákey ánd tender. ánd ít defínítely benefíts from áddítíonál flávors, such ás herbs, spíces, ánd cheese. ánd forget the toáster — the best wáy to crísp ít up ís ín á líttle oíl ín á hot skíllet (but be vígílánt! ít tákes less thán á mínute).

í'm not followíng á keto díet, but í cán defínítely see áddíng thís super-fást hígh-proteín bíscuít-breád to my morníng routíne. Even my kíds enjoyed ít wíth spoonful of jám.

90-Second Keto Breád

Mákes 1 míní loáf

1 lárge egg
1 táblespoon mílk
1 táblespoon olíve oíl
1 táblespoon coconut flour
1 táblespoon álmond or házelnut flour
1/4 teáspoon bákíng powder
Pínch sált
Optíonál ádd-íns:
1/4 cup gráted cheese
1 táblespoon mínced scállíons or herbs

Whísk the egg, mílk, oíl, coconut flour, nut flour, bákíng powder, ánd sált together ín á smáll bowl. ádd the cheese ánd scállíons or herbs, íf usíng, ánd stír to combíne.



0 Response to "Recípe: 90-Second Keto Breád"

Post a Comment