Shrímp ánd áspárágus Stír Fry wíth Lemon Sáuce Recípe
Thís quíck ánd eásy Shrímp ánd áspárágus Stír Fry wíth Lemon Sáuce recípe ís full of ámázíng flávor — ánd ít’s good for you too!
Thís post contáíns some áffílíáte línks for your conveníence. Clíck here to reád our full dísclosure polícy.
í cán’t belíeve thís áutumn ánd Wínter lovíng gál ís goíng to sáy thís, but í ám lovíng thát spríng ís here. í’m SOOO reády for ít ánd seeíng everythíng bloomíng áround Vegás ís mákíng me háppy.
But, whíle pretty flowers ánd the leáves fíllíng ín on our trees ís greát ánd áll, í ám more excíted ábout my fávoríte fruíts ánd vegetábles comíng ínto seáson ágáín — líke áspárágus. ít’s one of my bíg-tíme fávorítes, but unfortunátely, our house ís splít 50/50 on who líkes áspárágus ánd who doesn’t. Sínce ít’s usuálly á síde dísh ín our house, so ít’s not á bíg deál íf í máke ít becáuse í’ll usuálly ádd ín ánother vegetáble wíth our dínner so the non-áspárágus eáters cán enjoy somethíng else. But hávíng ít ás párt of the máín dísh ís á bít tríckíer.
Thís week, 2 of the 3 non-áspárágus eátíng kíds weren’t goíng to háve dínner wíth us so thís wás á perfect tíme for the rest of us to índulge ín thís wonderful spríngtíme vegetáble. Non-áspárágus eáter #3 would be home, but he’s á bít more flexíble ánd doesn’t truly háte áspárágus….he just prefers to not háve ít. ít wás tíme to go for ít ánd í díd — wíth my Shrímp ánd áspárágus Stír Fry wíth Lemon Sáuce.
One of my fávoríte thíngs ábout thís stír fry ís thát ít hás equál ámounts of shrímp áND áspárágus — 1 pound of eách. í álso purposely keep ít wíth use áspárágus ánd no áddítíonál vegetábles. Of course, you cán chánge ít up íf you’d líke, but í máke other stír fry’s wíth lots of dífferent veggíes, so í líke thát thís one hás á short íngredíent líst.
You’ll fírst need to máke sure your shrímp ís peeled ánd deveíned. í use the OXO Good Gríps Shrímp Cleáner for thís tásk – ít mákes ít so much eásíer.
The shrímp ís cooked fírst, ín á fryíng pán, ánd then removed from the pán ánd set ásíde whíle the áspárágus cooks. Towárds the end, á bít of mínced gárlíc ís ádded, ás well ás some gínger (í used Gourmet Gárden Gínger Páste, whích mákes thís meál even eásíer).
ít’s reálly hárd for me to píck the máín stár ín thís recípe. The shrímp? The áspárágus? ás much ás í love both, í thínk the háppy lemon sáuce ís whát mákes thís stír fry stándout. We’re crázy ábout the flávor of thís sáuce, whích ís álso greát for usíng wíth á chícken stír fry.
áfter the sáuce ís poured ínto the fryíng pán ánd combíned wíth the shrímp ánd áspárágus, ít wíll thícken up ánd dínner ís reády to be served!
Would you belíeve thát ít wíll only táke you 15 mínutes or less to máke thís fresh ánd delícíous spríngtíme dínner? Yep! ít’s so eásy ánd just ánother exámple of how greát food memoríes — for áspárágus eáters, thát ís — cán be máde wíthout spendíng áll dáy ín the kítchen.
Shrímp ánd áspárágus Stír Fry wíth Lemon Sáuce Recípe
Shrímp ánd áspárágus Stír Fry wíth Lemon Sáuce Recípe
4 táblespoons olíve oíl (dívíded)
1 pound lárge ráw shrímp (peeled & deveíned)
1 pound áspárágus (ends trímmed ánd eách stálk cut ínto 2-3″ píeces)
1/2 teáspoon sált (dívíded)
1 teáspoon mínced gínger (Gourmet Gárden Gínger Páste)
1 teáspoon mínced gárlíc
Lemon Sáuce
2/3 cup chícken stock
1 táblespoon cornstárch
1 táblespoon sugár
1 táblespoon soy sáuce
1/4 cup lemon juíce
1 teáspoon lemon zest
ín á smáll bowl, whísk together áll of the lemon sáuce íngredíents ánd set ásíde.
ín á lárge fryíng pán, heát 2 táblespoons olíve oíl over medíum-hígh heát. ádd shrímp to pán ín á síngle láyer ánd cook for ábout 3 mínutes, turníng them over to cook both sídes. Seáson shrímp wíth 1/4 teáspoon sált. Shrímp should be begínníng to pínk on both sídes ánd be opáque, but just slíghtly undercooked. Remove from fryíng pán ánd pláce shrímp on á pláte.
ín sáme fryíng pán, heát ánother 2 táblespoons of oíl over medíum-hígh heát. ádd áspárágus ánd cook untíl áspárágus ís tender-crísp, bríght green, ánd just bárely begínníng to brown. Seáson áspárágus wíth 1/4 teáspoon sált (or more íf needed). ádd gínger ánd gárlíc ánd stír to combíne wíth áspárágus. Cook for ánother 30-45 seconds or so.
Pour ín lemon sáuce míxture ínto fryíng pán wíth áspárágus. ádd shrímp báck ínto pán ánd combíne sáuce wíth áspárágus ánd shrímp. Símmer for ábout á mínute or untíl sáuce ís thíckened. Remove from heát ánd serve.
Shrímp ánd áspárágus Stír Fry wíth Lemon Sáuce Recípe
Shrímp ánd áspárágus Stír Fry wíth Lemon Sáuce Recípe
★★★★★
áuthor: Brándíe Válenzuelá
Yíeld: 3 -4
íngredíents
4 táblespoons olíve oíl (dívíded)
1 pound lárge ráw shrímp (peeled & deveíned)
1 pound áspárágus (ends trímmed ánd eách stálk cut ínto 2-3″ píeces)
1/2 teáspoon sált (dívíded)
1 teáspoon mínced gínger (Gourmet Gárden Gínger Páste)
1 teáspoon mínced gárlíc
Lemon Sáuce
2/3 cup chícken stock
1 táblespoon cornstárch
1 táblespoon sugár
1 táblespoon soy sáuce
1/4 cup lemon juíce
1 teáspoon lemon zest
ínstructíons
ín á smáll bowl, whísk together áll of the lemon sáuce íngredíents ánd set ásíde.
ín á lárge fryíng pán, heát 2 táblespoons olíve oíl over medíum-hígh heát. ádd shrímp to pán ín á síngle láyer ánd cook for ábout 3 mínutes, turníng them over to cook both sídes. Seáson shrímp wíth 1/4 teáspoon sált. Shrímp should be begínníng to pínk on both sídes ánd be opáque, but just slíghtly undercooked. Remove from fryíng pán ánd pláce shrímp on á pláte.
0 Response to "Shrímp ánd áspárágus Stír Fry wíth Lemon Sáuce Recípe"
Post a Comment